lördag 10 april 2010

Min Stämpelpärm !


Hej hej på er :) Nu har jag börjat på min Stämpelpärm. En ordningsmänniska som man är så har jag gjort ett lite roligare sätt att förvara mina stämpel figurer på. Jag började med att ta en vanlig gaffel pärm som jag hade hemma, en vit och svart i färgerna.


Sedan dekorerade jag pärmen i 2 st olika ark och srtuktur som gick i turkosa färger. Ett fint band i brunt och guld satte jag fast uppe och nere på pärmen för att rama in den lite. Sen var det bara att dekorera för fullt.


När man har pysslat hela livet så har man en del ideer på vad man kan använda och mycket har jag kvar sedan jag var liten. Då tyckte jag väldigt mycket om snäckor och samlade på alla jag kunde hitta. Nu har jag en massa snäckor som jag använder i mitt pyssel, några hamnade på den här stämpelpärmen som dekoration.


För första gången använde jag mig av några chipboards som jag hade liggandes, då de var lysande vita från början så chalkade jag dem i en varm brun färg. Dom var roliga att använda så det blir mer av dom framöver :)


På den roliga scrapping mässan som var för någon vecka sen köpte jag så fina blå blommor som jag använde tillsammans med vita, bruna och beiga blommor. På mässan passade jag även på att köpa lite nya brads i neutrala färger som jag hade nästan slut av. Jag har mina standard varor som jag ser till att ha hemma för dom går alltid åt.


Istället för att bara ha mina stämpelfigurer liggandes lösa i en trist plastficka så valde jag att organisera upp det hela och göra det lite roligare och mera inspirerande att använda dem. Jag började med att ta en plastficka och rita in den i 4 lika stora rutor.För att få 2 stycken nedre fickor så lade jag in en skärbräda inuti plastfickan och skar på ena sidan 2 öppningar för de nedre fickorna. Ta sedan ut skärbrädan och gör små hål tex med en tjock nål, längs det ritade sträcket. När du är färdig är det som ett kryss med hål i plastfickan och du kan nu se konturen av 4 st fickor.

Då tar du nål och tråd och syr upp och ner längs hålen du gjort. För att göra det ännu roligare så lade jag till små pärlor ibland.


När du sytt färdigt så har du vips fyra små fickor av en plastficka. För att enkelt visa upp vilken figur som är i fickan så har jag gjort en mörk bakgrund som jag klistrat fast på plastfickan och sedan fäst fast en figur som jag målat.


Nu ser jag klart och tydligt vilka stämpelfigurer som jag har och det är roligare använda mig av många olika figurer när jag ser dem så klart och tydligt. Jag har gjort uppdeldningar av mina jul stämplar, påsk stämplar, bröllop, sommar, vinter, Nyår, Födelsedagar, Höst, Dop, Barn och mycket mera.

Ett litet tips med förvaring bara// Ha det så bra. Mvh Anneli

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...