lördag 11 december 2010

Triangel kort julen - 2011Hej :) De här triangel-julkorten var riktigt roliga att göra och blir lite mera som en ask att ge bort. Där du kan tex fylla det med julgodis som du kan ta med när du ska hälsa på någon.
Jag började med att göra en bas stjärna som jag sedan dekorerade på både fram och baksidan.Dekorationerna varierar i färger guld, silver, rött, brunt, grönt och vitt. Jag använde mig av magnolia figurer och juldikter. Jag chalkade och frasade kanterna på stjärnan för att få en lite gammal och nött stil. Jag har nog gjort ca 12-14 triangelkort hittills men de försvann fort på julmarknaden. Fler är på väg... men här nedan ser du några som jag gjort.

Högst upp på varje kant gjorde jag ett hål så att triangeln lätt ska gå att knyta ihop. Jag använde lite 3-D limkuddar för en fin effekt.Jag gjorde även här ungefär hälften av alla triangelkort utan något rött i och de blev riktigt bra i en modern stil med fint silverband som knyter ihop kortet.Här ser du olika modeller i vitt, silver, grönt, brunt och guld. Triangelkorten är ca 10x10 cm i omkrets. Magnolia figurerna har jag förminskat ett par cm så att de ska kunna få plats på kortet, de blev så söta. I år hittade jag en sån fin stans som stansar ut grenar du kan se på korten. Den har verkligen blivit välanvänd, även om du får ta i tills du blir blå när du ska använda den.
Också dessa triangelkort har fått en jättefin respons, vilket är jätteroligt att höra. Här ovan syns kortet på vad som blir framsidorna när du sedan knyter ihop kortet.

Kram Anneli

4 kommentarer:

 1. Hej Anneli.
  Vad kul att se dina färdigställda triangelkort, på julträffen hade du ett helt gäng liggandes på bordet men jag tror inte att dom var helt färdiga då.
  Du har verkligen hunnit uppdatera din blogg ordentligt, lång tid att "ta igen?!" *s*

  Ha en skön söndag/ tredje advent!
  Kram Vera (bordsgrannen på storstrand)

  SvaraRadera
 2. Hej Vera :) så roligt att du kikat förbi. Jag har äntligen fixat bloggen lite men mycket återstår. Ha en riktigt trevlig Jul. Mvh Anneli

  SvaraRadera
 3. Hej !!

  Vad fina korten blev,,även din ljuskort =)
  Jag gjorde ett/en mindre modell av ljuskortet o la i "hålet" ett overhead papper fast ingen har fått det än...har även gjort det så på ett av de vanliga korten som jag tänkte fylla i med godis =)

  Har själv tappat lite inspiration.
  Har inte gjort ett ena julkort till mina egna vänner (skäms) men idag blir det av..får väl fara sena natten o lägga dom i postlådan =)


  Kram Monika (bordsgrannen 2 )

  SvaraRadera
 4. Hej Monika
  Så kul att du hittat hit. Ja inspirationen kan komma och gå, jag har som vanligt för många ideer. Jag önskar dig en fin start på det nya året. Mvh Anneli

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...