tisdag 20 mars 2012

Vad är Scrapbooking ?

Scrapbooking kan beskrivas så att man gör sina egna fotoalbum eller minnesaker. Istället för att bara sätta in kort i ett vanligt album så lägger du ner själ och hjärta på att bevara dina favorit minnen i fina dekorerade album. Man kombinerar papper, dekorationer, texter och foton för att skapa en helt unik sida. En så kallad Layout = LO.
Korttillverkning (card making) är då du gör dina egna kort, exempelvis vid födelsedagar, konfirmationen, bröllop eller jul. Man använder papper, stämplar och dekorationer där bara din egna fantasi kan begränsa dig.
Att Altra är en tredje form av scrapbooking och innebär att man med hjälp av olika material gör om eller skapar någonting helt nytt - som inte är ett kort eller en LO. Det kan vara att man gör en fin ask, dekorerar en chokladask, tändsticksask, låda eller annat. Du kan även skapa helt nya saker av papper.
Det bästa med scrapbooking är att det finns inga rätt eller fel utan du kan själv välja vad du vill scrappa med. När du har kommit igång med din scrapping så märker du snart att ditt hem är fullt av saker du kan använda dig av. Det är helt klart världens bästa hobby och passar alla :))
Kram Anneli

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...