onsdag 28 december 2016

Mini Album - Prima Marketing 9 1/2 x 6 1/2

 

 Hejsan på er - jag hoppas att ni har haft en fin jul med många skratt och mycket god mat. Idag tänkte jag visa er detta mini album jag gjort med Prima Marketings kollektion The Archevist. Jag har använt 6 x 6 och A4 blocken. Jag har även kombinerat Primas kollektion Timeless Memories i alla blocken 6 x 6, A4 oh 12 x12. Dessa två kollektioner passar väldigt bra ihop . Mini Albumet är 9 1/2 x 6 1/2 inch stort. 

Designen till detta mini album är inte min så jag vill inte ta åt mig äran för den. Men jag vill ändå visa er min tolkning av detta album. Originalet är gjort av Anne Rostad, där hon gjort ett fantastiskt vackert mini album av Blue Bay Kaisercraft kollektionen. 

Anledningen att jag gjorde detta album är att jag håller på att återhämta mig från utmattningssyndrom och har haft en paus från scrapbooking i mer än två år. När jag sedan skulle börja igen lite smått bara kändes det som om jag tappat all kunskap och kunde knappt hålla i en sax, ännu mindre tänka. Därför valde jag att göra detta album som är så vackert men utan att jag behövde tänka på att designa någonting. 

Att arbeta då och då lite grann med detta album har hjälpt mig mycket och det har gått upp och ner. Jag hoppas att du ska gilla att se detta album. Jag vill säga tack till Anne Rostad för att hon delar med sig av sina vackra kreationer. Jag ger er hennes länk till det riktiga mini albumet längre ner i inlägget.  

Youtube video av mini albumet. Ursäkta för den bitvis lite dåliga film kvalitén, jag håller fortfarande på att lära mig hur man filmar. 


Framsidan och härnere baksidan av albumet. Kortsidan på mini albumet är 4 1/2 inch.
Här ovanför ser du insidan på omslaget. Mycket Tags, photomats och fickor i detta mini album. Jag både gillar och ogillar detta album på samma gång - jag tror det är för att det var prövande och svårt och roligt, allt på samma gång att göra detta album. Det kändes verkligen som Bambi på hal is att försöka skapa igen. Mycket svårt var och är fortfarande men det går sakta framåt. Allt i små doser så ska det nog bli bättre. 


Här ovan ser du insidan på omslaget där jag gjort en ficka längst till vänster med en Tag. Jag har även två stora photomats och jag har även gjort en booklet. 


Här nedan för ser du första sidan, där den högra delen går att öppna några gånger åt diverse håll. 


Den 1:a sidan går att öppna uppåt då ser du fotot här nere. Här ovan är baksidan på 1:a sidan. I alla sidor sitter en stor photomat. 


Här ovanför är den 2:a sidan och även den går att öppna uppåt då ser du bilden här nere.Baksidan på 2:a sidan som också går att öppna uppåt och visar bilden nedanför. Foto på 3:e sidan som går att öppna till höger några gånger. Den 3:e sidan går även den att öppna uppåt och visar då bilden här nere. Här ser du baksidan på den 3:e sidan som går att öppna upp i mitten som du ser på fotot nedanför. 


Mitten delen går att öppna uppåt och då ser du fotografiet här nere. Då har vi kommit till den 4:e sidan. Pilen kan du vrida på och då kan du öppna flärpen som håller fast sidan. På fotot ovanför har jag gjort en booklet. 


På fotot här ovanför ser du baksidan på den 4:e sidan. Nedanför ser du innersidan på omslaget. Det här var mitt album och jag fick en hel del papper över som jag ska använda till ett annat mini album så småningom tror jag det får bli.    


Materialet jag använt mig av: 

- Inspiration från mini album från http://www.annespapercreations.com/
- Cardstock Svart Bazzil
- Mönstrat papper från Prima Marketing både kollektionen The Archevist och kollektionen Timelsess Memories. 
- Brads
- Tags
- Overhead papper
- Rhinestones
- Vintage photos från Pion Design
- Metall blommor
- Rub ons från Tim Holtz och Panduro
- Charms
- Distress Ink Whalnut Stain
- Clip art sheet från Kaisercraft
- Satin band
- Spets
- Hörn dies från Cherry Lynn Design
- Kant stans från Martha Stewart

Kram från mig!

2 kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...