torsdag 27 februari 2014

Ett Hjärta ger jag dig i svart och vitt!


Wow var faktiskt första ordet jag sa när jag såg en sån här hjärt ask för första gången. Jag surfade runt på You Tube och snubblade över en video där det visades en sådan här ask. Såklart tänkte jag att jag måste pröva göra min egen variant. Och den här blev den andra asken jag gjorde. 

Dock att göra asken såg inte alls svårt ut tänkte jag, men det visade sig vara rätt krångligt att ett hjärta som passade bra. För jag vill gärna ha ett litet gulligare rundare hjärta. Men för att man ska kunna göra en sån här ask krävs ett hjärta med spikraka kanter för att det ska passa ihop. 

Men efter lite trixande så blev resultatet såhär. Mallen jag gjort till den här asken mäter rätt stor ask 20x24 cm stor och 5,5 cm hög. 

Jag var ute efter en lite gammeldags stil så jag tog Inka-Gold Graphit i kanterna på blommorna. Så gjorde jag några metall blad av vanlig ståltråd och trädde på några små genomskinliga pärlor.


Söta Magnolia Tilda fick också vara med. 


När man då knyter upp det svarta sidenbandet och öppnar upp ja ett litet mini-album blir det väl som, då ser det ut såhär. Det är lite svårt att förklara men jag har tagit två stora hjärtan som jag vikt ihop så att dom bildar ett hjärta, och när man vecklar upp dem blir det då såhär.
Jag tycker det alltid är svårt att veta vad man ska skriva i sina dekorationer, och hur mycket man ska skriva. Men vare sig jag gör ett alter eller kort, vill jag att man ska kunna skriva sin egen hälsning. Det är lite svårt skriva på detta hjärta som vecklar ut sig. 
Så därför gjorde jag en Tag i vitt i en ficka som man kan ta lös och skriva på. Det blir lite lättare. Sidan av asken ser ut såhär.  

Man kan alltså lyfta av locket hjärtat som är vikt och då ser hjärtat ut som här nedanför. Där har jag gjort en större ask som mäter 11,5 bred och 5 cm hög. Inuti den finns fyra mindre askar som mäter 5,5 cm.Små askarna har tunnel lock och är så söta att fylla med det man vill ge bort till någon. 
Blommorna har jag stansat ut i Ek Success - Retro blomma 2,5 cm och 1,5 cm.


Material jag använt mig av: 

- Min egen mall /template
- Cardstock papper i svart, vitt och grått
- Mönstrat tapet papper
- Metalltråd att göra mina metall löv av
- Grå pärlor inuti blommorna
- Swirl dies från Tim Holtz
 - Stämpet Tilda
- Promarkers pennor till färgläggning 
- Blomma Rhinestones vita från Panduro
- Text från Office Word
- Clip Art från Kaisercraft
- Sidenband silver/svart och helt svart
- Pappersblommor
- Retro blomma stans från Ek Success till mina rosor i storlek 1,5 och 2,5 cm 
- Blad Stans från Martha Stewart
- Kaffefilter till mina rosor
- Akrylat färg svart, vitt, grönt och grått
- Inka Gold färg silver och granit

Kram Anneli

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...